Vill du kalla dig 
festivalarrangör?


Nu kan du arrangera din egna festival
helt utan ekonomisk risk!

Festivalgeneralens bästa vän...

En festival är en fantastisk aktivitet. Massor med människor som gillar ungefär samma saker, som är nyfikna och som överraskas både av att träffa sina idoler men samtidigt upptäcka nya talanger.

Med hjälp av EasyArr kan du nu ta bort de stora hindret som alltid gör det läskigt att börja jobba med en festival - pengarna!

Låt oss berätta hur EasyArr kan bli din bästa vän. *

Starta med full trygghet

Hur tar EasyArr bort dina ekonomiska risker inför en festival? 

Det vi nu berättar för dig vet vi fungerar - för vi har redan gjort det.

Men hur kan dessa 4 steg
bli en riskfri festival?

Tänk om du skulle vara säker på att du har alla pengarna inne på ditt konto före sista dagen som du har kommit överens med alla om att du kan avboka allt utan kostnad?

  1. Finns pengarna på kontot = vi kör. Nu säljer vi mer å delar på överskottet
  2. Bara några få biljetter kvar - jag köper dem själv å säljer dem på dörren eller ger bort dem som fribiljetter. Min risk blev nu några få i stället för alla biljetter
  3. OK - det gick inte. Alla visste om förutsättningarna - jag har mailat och ringt och lockat och frestat. Men ändå nådde vi inte fram. Jag ber EasyArr att avbryta - betala tillbaka ALLA biljett och sponsorspengar utan att det kostar mig något.

Läs mer här om du vill - Om Sponsring

För att se hur du kan prata med sponsorer och stödgivare kan du läsa mer på sidan som handlar om detta.

Läs mer här om du vill - Om SÅDD-biljetten som tar bort din risk

Biljetterna som du behöver sälja för att kunna starta kallar vi för SÅDD-biljetter. Har du fått ihop så mycket stöd och sponsring att du inte behöver biljetter för att garantera ekonomin börjar du att sälja LIVE-biljetter och Tilläggs-biljetter på en gång.

Merförsäljning redan långt i förväg

Med hjälp av Tilläggsbiljetter kan du sälja både mat och dryck, böcker, programblad, T-shirts och allt annat du kan komma på - i förväg. Några kronor extra per gäst skapar ett fint överskott som kan lägga grunden för nästa års festival eller bara vara skönt att få för allt jobb som en festival ändå alltid innebär.

Gör dina biljettköpare till dina bästa återförsäljare!

För att minimera marknadsföringskostnaderna föreslår vi att du använder funktionen som innebär att du lätt kan dela med dig av överskottet - upp till hela biljettpriset - med dem som köpte dina SÅDD-biljetter.

I stället för att lägga 100.000 kr i marknadföring sista veckan före att ni måste ha gått i mål kanske du kan få dina fans att hjälpa dig mot att de får tillbaka exempelvis 50% av biljettpriset. 

De som sponsrade dig eller kommun/region kan också få sina satsade pengar i retur - om du och de kommer överens om det. Därmed kan det bli mer intressant för somliga att hjälpa till med större summor och att själva bidra med marknadsföring för att locka många besökare. Win-Win för alla.

Kostar det något?

Du betalar lite då du arrangerar en festival - men bara då du gör ett överskott.

Då du arrangerar själv men inte lyckas sälja tillräckligt med biljetter eller om arrangemanget måste ställas in pga sjukdom etc kostar det dig INTE EN KRONA!

Läs mer på vår sida där vi beskriver vår prismodell


Vi hjälper gärna till

Beroende på festival så finns det många speciallösningar kan det vara smart att ta ett kort möte med oss på EasyArr. Du kommer säkert igång på egen hand men en festival är oftast - inte alltid - liiite mer komplicerad att få ihop än en enskild spelning.

Boka ett kort möte med oss - kostar självklart inte ett öre!

* Just nu är EasyArr anpassat för endagsfestivaler. Fler möjligheter kommer inom kort.